Uzun Süre Tok Tutan Ketojenik Humus ve Kabak Cipsi Nasıl Yapılır?

  • Görüntüleme
    571

Beslenme Koçu Çılga Turan ile Defya mutfağında sizlere ketojenik humus ve kabak cipsi tarifi hazırladık. Çılga Turan’ın, Sedona Supreme Kurutucu, Dynapro Vakumlu Blender ve Lurch Tambur Rende kullanarak hazırladığı bu ketojenik atıştırmalığa bayılacaksınız!

Yapılışı: 1 adet büyük boy karnabaharı 200ºC’lik fırında 35-40 dk boyunca pişiriyoruz ve soğuması için bekliyoruz. Karnabaharın soğumuş olduğuna emin olduktan sonra humusumuzun malzemelerini ilk olarak sıvı ve baharatlardan başlayarak blenderdan geçiriyoruz. Sosların yayıldığına emin olana kadar karıştırıyoruz. Ardından karnabaharı ekliyoruz. Opsiyonel olarak sarımsak da ekleyebilirsiniz. Malzemelerimizi, Dynapro Blender içinde ipeksi bir kıvam alana dek karıştırıyoruz. Kabak cipsimiz için kabakları Tambur Rende yardımıyla ince ince dilimliyoruz. Dilimlenmiş kabakları, bir kasede çok az zeytinyağı ve baharatlarla marine ediyoruz. Damak zevkinize göre dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Ardından, marine edilmiş kabaklarımızı Sedona kurutucu tepsimize yerleştiriyoruz ve 48ºC’de 7-11 saat kurutuyoruz. Kurutma süresi kabaklarımızın kalınlığına ve cipsinizi ne kadar çıtır istediğinize bağlı olarak değişir!

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Ketojenik Humus için Malzemeler

Servisi için

Kabak Sebze Cipsi için Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X